Fii activ pentru o Dunăre mai curată! 29 iunie – Ziua Internațională a Dunării

În data de 29 iunie 2017, Comisia Internațională pentru Protecția Fluviului Dunărea (ICPDR) împreună cu statele dunărene sărbătoresc Ziua Dunării sub sloganul Fii activ pentru o Dunăre mai curată!

Ca în fiecare an, Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa acordă o atenţie sporită activităților care vizează conştientizarea cetăţenilor privind gestionarea şi prevenirea poluării resurselor de apă. Astfel, pe parcursul lunii iunie s-au derulat activități educative și de informare, pentru conștientizarea importanței acestei resurse.

Pentru marcarea acestui eveniment, luni, 3 iulie 2017, va avea loc la Cluj-Napoca ședința Comitetului de Bazin Someș-Tisa, întâlnire la care vor participa reprezentanți ai autorităţilor publice locale, precum şi factori decizionali din domeniul mediului din judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj.

La nivel național, pentru îmbunătăţirea calităţii apelor din bazinul Dunării se implementează măsuri și acțiuni care sunt cuprinse în cadrul Planului de Management al Bazinului Hidrografic Internațional al Fluviului Dunărea, plan elaborat în anul 2009 și actualizat în anul 2015, fiind o realizare comună a statelor dunărene, în cadrul Comisiei Internaţionale pentru protecţia Fluviului Dunărea (ICPDR).

Măsurile stabilite în acest Plan se adresează presiunilor care vizează poluarea cu substanțe organice, poluarea cu nutrienți, poluarea cu substanțe periculoase, precum și alterările hidromorfologice, măsuri ce vor conduce la atingerea obiectivelor de management stabilite pentru apele de suprafață și subterane din bazinul Dunării.

Compartimentul de presă al Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Primele două proiecte de reabilitare termică semnate în regiunea noastră. Beneficiarii finali – 520 familii din Bistriţa şi Carei

Primăriile Bistriţa şi Carei au semnat azi, 28.06.2017, contracte de finanţare pentru reabilitarea a 12 blocuri de locuinţe, proiectele fiind

Close