Echipajele S.D.N. Bistriţa au acţionat cu 30 de utilaje, folosind 534 tone material antiderapant

În ultimele zile, în perioada 14 ianuarie, ora 08.00 – 18 ianuarie, ora 00.00, pe arii extinse au fost înregistrate precipitaţii predominat sub forma de ninsoare, în general moderate cantitativ, ce au cumulat local 15 l/mp. În zonele montane şi submontane a nins şi s-a depus strat de zăpadă.

Pentru curăţirea drumurilor naţionale de la nivelul judeţului Bistriţa – Năsăud, echipajele S.D.N. Bistriţa au acţionat cu 30 de utilaje, folosind 534 tone material antiderapant (stoc existent rămas 1145 tone).  Drumurile judeţene au fost curaţate cu ajutorul a 61 de utilaje care au folosit 812 tone material antiderapant (sare şi nisip).

Zona în care s-a acţionat mai intens, din punct de vedere al deszăpezirii căilor de transport rutier a fost Pasul Tihuţa. Vântul a avut intensificări la munte, cu viteze ce au depăşit, pe crestele înalte, 70…80 km/h la rafală, viscolind sau spulberând zăpada. În această zonă, s-a acţionat constant cu 10 utilaje care au folosit 255 tone material antiderapant (sare). Mai mult, în fiecare din aceste zile, în Pasul Tihuţa au fost prezente şase echipaje de poliţie care au monitorizat şi fluidizat traficul rutier.

În perioada analizată, nu au fost persoane care să fi rămas blocate pe drumurile din judeţul Bistriţa – Năsăud. În continuare, toate drumurile naţionale şi judeţene sunt deschise traficului rutier, însă se circulă în condiţii de iarnă.
Recomandăm urmărirea permanentă a informărilor meteorologice şi pregătirea autoturismelor pentru circulaţia în condiţii de iarnă. În situaţia în care rămâneţi blocaţi între localităţi sau în zone greu accesibile, apelaţi numărul de urgenţă unic 112.

COMITETUL JUDEŢEAN PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ BISTRIŢA-NĂSĂUD

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Victorie pentru CSM Bistrita in prima partida din returul campionatului.

Handbalistele antrenate de Horatiu Pasca si Radu Moldovan au debutat cu dreptul, obtinand Victoria cu numarul 11 in acest sezon.

Close