DSVSA BN: controale la operatorii din sectorul alimentar. 115 controale, 25 sancţiuni, 1 avertisment, 24 amenzi si 101 kg de produse distruse

În perioada 10.05.2017 – 16.06.2017 reprezentanţii DSVSA Bistriţa-Năsăud au efectuat controale oficiale pentru verificarea modului de respectare de către operatorii din sectorul alimentar a condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor referitoare la comercializarea alimentelor in zonele rurale.

Acţiunile desfăşurate s-au materializat prin 115 controale, din care 92 magazine alimentare şi 23 unităţi de alimentaţie publică.

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cum ar fi: mobilier degradat, neigienizat; spaţii frigorifice neigienizate; personal lucrător cu echipament de protecţie sanitară incomplet; lipsa termometrelor pentru monitorizare temperaturii frigiderelor; lipsa vizelor periodice privind atestarea stării de sănătate a personalului lucrător; alimente cu ambalaje deteriorate si fără elemente de identificare; lipsa acţiunilor de dezinsecţie-deratizare; desfăşurarea activităţii de comercializare a produselor alimentare fără înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor.

Pentru nerespectarea legislaţiei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor au fost aplicate 25 sancţiuni contravenţionale, din care 1 avertisment şi 24 amenzi, în valoare de 14.400 lei.

A fost retrasă de la comercializare şi dirijată către distrugere cantitatea de 101 kg produse neconforme în valoare de 651,89 lei.

Activităţile de obţinere şi vânzare directă şi/sau cu amănuntul a produselor alimentare şi activităţilor de prelucrare, procesare, depozitare, transport şi comercializare a produselor alimentare de origine animală şi nonanimă se desfăşoară în baza certificatului constatator eliberat de ORC şi în baza documentului de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor emis de DSVSA-judeţeană. Unitătile nou infiinţate se vor înregistra sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor în termen de 30 de zile de la înfiinţare.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Expoziţia temporară „Prelucrarea bronzului în Preistorie în nord-estul Transilvaniei”

Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud - Secţia de Istorie-arheologie vă invită miercuri, 21 iunie 2017, ora 18,00, în incinta Muzeului Bistriţa, să...

Close