Dezbaterea “Femeia antreprenor – provocări și obstacole”

Egalitatea de gen reprezintă unul dintre obiectivele prioritare ale Uniunii Europene încă de la semnarea „Tratatului de la Roma” (1957) de către cele șase state fondatoare ale Comunității Economice Europene. Prin acest document se cerea Statelor Membre respectarea drepturilor la remunerație egală, pentru aceeași muncă, în rândul femeilor și bărbaților.

Continuand promovarea bunelor practici în domeniul antreprenoriatului în rândul femeilor, Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, prin Centrul Europe Direct Bistrița, a organizat, joi, 16 martie, începând cu ora 13,00, la Hotel Coroana de Aur, Dezbaterea „Femeia antreprenor – provocări și obstacole”.

La eveniment au participat 25 de membre ale Rețelei de Femei Antreprenor, inițiată de CED Bistrita în cursul anului 2009, în scopul dezvoltării de competențe antreprenoriale, exercitării cetățeniei europene active și a facilitării schimbului de bune practici în rândul femeilor.

Femeile, antreprenori sau manageri publici, au dezbătut probleme actuale legate de nevoile femeilor manager, bune practici și bariere în implicarea femeilor în management, precum și impactul politicilor și măsurilor Uniunii Europene asupra egalității de gen.

Au împărtășit din experiența lor Liana Nășcuțiu, consultant cu o experiență deosebită acumultată în mediul antreprenorial local, Camelia Roman – freelancer cu experiență managerială deosebită dobândită în poziții de management într-o firmă multinațională germană și Narcisa Stoian, cu experientă antreprenorială deosebită dobândită în Canada, și care are acum propria afacere la Năsăud conducând firma Mon Jardin Patisserie SRL.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare