Despre Noi

RADIO TRANSILVANIA

Tonul distinct şi foarte important în abordarea problemelor naţionale, avut de presa transilvăneană între cele două războaie mondiale a stat la baza conceptului ce avea să fie Reţeaua Radio Transilvania.

Mircea Bradu, dramaturg şi om politic, pune bazele reţelei Radio Transilvania în 1995.

Prima staţie din reţeaua Radio Transilvania fost inaugurată pe 25 martie 1995 la Bistriţa, urmând staţia din Oradea, Turda etc., ultima staţie fiind deschisă în anul 2010 la Mediaş.

În prezent Radio Transilvania deține frecvenţe de emisie în 12 oraşe (Oradea, Satu Mare, Carei, Baia Mare, Bistriţa, Beclean, Aleşd, Zalău, Cluj Napoca, Turda, Luduş, Mediaş) din Transilvania fiind recepționat în peste 25 oraşe şi localităţile limitrofe.

Grila de programe şi gama activităţilor, au fost adaptate şi dezvoltate pe parcursul acestei perioade în funcţie de evenimentele şi “mişcările” importante care au avut loc, cu preponderenţă în zona Transilvaniei.

Implicarea continuă în problemele culturale, economice şi sociale ale comunităţii, dar şi în alte evenimente importante, de la concerte şi campanii dedicate tineretului până la reuniunile economice internaţionale au asigurat creşterea audienţei, fidelizarea ascultătorilor şi dezvoltarea permanentă a reţelei.

Ştiri naţionale şi internaţionale au fost preluate de la Radio BBC, până în momentul retragerii trustului din România; urmând colaborarea pe acest tronson (ştiri naţionale şi internaţionale) cu Radio Deutsche Welle şi Radio France Internaţional, colaborare existentă şi în prezent.

Mircea Bradu:

Reţeaua RADIO TRANSILVANIA… a fost gândită şi dezvoltată ca prima reţea teritorială privată din România. Am pornit de la o realitate evidentă: în anii ’90-’93, toate ziarele, revistele, radiourile şi televiziunile importante erau plantate în Capitală, cu unghiuri de vedere şi ilustrare ferm fixate, aşa cum era de fapt şi înainte de ’89.
Extinderea transmisiei prin satelit a programelor, precum şi afilierea unor staţii locale la reţelele bucureştene au subliniat şi mai mult această situaţie. Cunoscând însă că între cele două războaie mondiale presa transilvană avea un ton distinct şi foarte important în abordarea problemelor naţionale, ne-am gândit că noul context are absolută nevoie de un comentariu permanent rostit de aici, din Transilvania.
Aceasta a influenţat şi grila noastră de programe precum şi gama activităţilor în care ne-am angajat. Dacă “presa centrală” se ocupă prea puţin cu evidenţierea problemelor culturale, economice şi sociale din teritoriu, noi a trebuit să le subliniem şi să le dezbatem. În acest fel, fiecare post de radio are o redacţie proprie cu profesionişti în toate domeniile. Am creat prin propria agenţie de ştiri o prezenţă transilvană distinctă în context naţional. Ne-am implicat în toate evenimentele importante, de la concertele dedicate tineretului, până la reuniunile economice internaţionale.
Consideraţi Radio Transilvania prietenul dumneavoastră!”

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare