Denis, peste câteva zile, va reprezenta România, Europa, a doua oară la un Campionat Mondial de GO, in Chiangmai, Thailanda

Ca mulți alții, Denis, cu excepția fratelui sau Darius si a primului profesor de GO , domnul Virtic , nu datorează nimănui nimic ! România n-a făcut nimic pentru el. Aproape de fiecare dată , la școală, orice rezultat important de la Go a fost trecut cu vederea, foarte ușor, iar în federație s-a folosit doar în scopul atragerii de fonduri de la COSR , atât!

Sunt supărată chiar la plecare, deoarece simt că îi va fi greu la acest campionat. Are doar 13 ani și se va lupta de la egal cu 11 adolescenți , in mare parte de 16 ani, pregătiți de alte sisteme de educație, performante și cointeresate să facă performanță în GO.

Cine l-a antrenat, cine i-a purtat de grijă ? … Din punct de vedere al Federației, nimeni ! În particular, i-am dat ore, pe care le-am achitat cu bucurie că am găsit o soluție care să-i susțină elanul și pasiunea. Am devenit un fel de antrenor necalificat și am ajuns în rolul de mamă, corigentă. De ce spun asta? Pentru că e incredibil de greu să duci un rol pe care nu-l stăpânești și apoi să revii la cel care-l cunosti ! Undeva apare o lipsă, o fisură și ceva se strică.
Părerea de rău de azi e alimentată de sentimentul că atât Denis cat și Darius, ar fi evoluat mult mai mult in Go într-o altă federație. Înconjurați de oameni care-i puteau ajuta , alta ar fi fost starea noastră de acum.

Până la această oră nici o persoana din federație nu m-a întrebat ce face Denis, dacă e pregătit, cum stă cu moralul , dacă poate face față unui astfel de campionat !

Sunt o mamă de campion european, de campion care s-a format singur , într-o Românie care nu l-a ajutat cu nimic , absolut nimic!

Aici inteligenta + performanța nu-și mai găsesc locul.

Prin urmare , luptă fiul meu , da tot ce poți , tot ce ai învățat , că restul nu mai contează!

(Rodica Dobranis, mama lui Denis)

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Din 17 iulie se reia circulatia cu trenul pe ruta Ilva Mică-Rodna

Dupa patru ani de intrerupere cei care fac naveta vor avea parte din nou de trenul care va circula pe

Close