De la Bach la Beatles – concert special susținut de Costin Soare (chitară)

Sâmbătă, 17 iunie, de la ora 19.00, la Sinagoga din Bistriţa are loc un concert special susținut de Costin Soare (chitară) care ne oferă o inedită și necesară călătorie muzicală de la Bach la Beatles…

COSTIN SOARE s-a impus în lumea muzicii clasice din România în dubla ipostază de interpret şi pedagog al chitarei şi lăutei. Unul dintre cei mai activi muzicieni ai generaţiei sale, a susţinut recitaluri şi concerte în ţară (Ateneul Român, Sala Radio, Ploieşti, Braşov, Timişoara, Sighişoara, Constanţa, Buşteni etc.) şi în străinătate (Germania, Franţa, Ungaria, Marea Britanie, Japonia).

Repertoriul său cuprinde lucrări din varii epoci stilistice, de la muzica compozitorilor din Renaştere şi Baroc până la lucrări de muzică modernă şi contemporană, muzică sud-americană ş.a. Este de asemenea, preşedintele Asociaţiei Culturale Kitharalogos, iniţiator şi director artistic al Festivalului Internaţional “Serile de chitară”, unde începând cu cea de-a cincea ediție (2015), concertează chitariști de top din Europa, alături de nume importante ale chitarei de la noi.

Este absolvent al cursurilor de master ale Royal Scottish Academy of Music and Drama – Glasgow, UK, iar în anul 2008 şi-a finalizat studiile (“teacher training program”) la Universitatea de Educaţie (Departamentul de Muzică) din Sapporo, Hokkaido, Japonia (cursuri de dirijat orchestră, analiză-forme muzicale şi orchestraţie), ca bursier al guvernului japonez.

Susţine o activitate intensă ca pedagog: profesor la Colegiul Naţional de Arte “Dinu Lipatti” din Bucureşti (din 2002 până în prezent), colaborator al Universităţii de Muzică din Bucureşti (2002 – 2013); a predat, de asemenea, la Colegiul Anniesland din Glasgow, UK şi la Cumbernauld Music Trust Centre. Astfel, experienţa muzicală acumulată, dublată de calităţile de pedagog dăruit muncii sale, se reflectă în evoluţia elevilor şi studenţilor pregătiţi şi, nu în ultimul rând, în palmaresul bogat al acestora.

Apare frecvent în juriile concursurilor naţionale şi internaţionale din ţară, unde îşi aduce aportul în descoperirea şi recompensarea tinerilor muzicieni; în 2013 şi 2014 este invitat ca profesor la cursurile de vară ale “Academiei Sighişoara”, alături de muzicieni de marcă din ţară şi străinătate.

În 2011, obţine titlul de Doctor în Muzică, cu menţiunea “Magna cum laudae”, pentru teza de doctorat intitulată „Sonata pentru chitară în perioada 1920-1950 – Generaţia neoromantică”

A susținut recitaluri alături de chitarista franceză Anne Chaurand în Scoţia, iar alături de corala Kodaly, condusă de prof. Takao Nakamura, în Chieria Hall, Sapporo şi în Otaru, Japonia.

Lansează în iunie 2014 CD-ul intitulat „Nocturne şi dansuri”, cu lucrări pentru chitară solo înregistrate în premieră la noi aparţinând compozitorilor Bach, Britten şi Takemitsu.

Detalii despre proiectele muzicale importante ale chitaristului Costin Soare puteți consulta accesând linkul: http://seriledechitara.ro/costin-soare/

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Lansare program Start – Up Nation

Pe 15 iunie ora 10.00, va deveni activă pe site-ul www.aippimm.ro, aplicația de înscriere în cadrul schemei de ajutor de...

Close