Curiozități militare, elucidate la Colegiul Național “Petru Rareș” Beclean

Sărbătorită în 25 octombrie, Ziua Armatei Române a avut joi cadru de manifestare la Colegiul Național “Petru Rareș” din Beclean, acolo unde elevii au prmit vizita unor militari ai Brigăzii 81 Mecanizată “General Grigore Bălan”.

Plutonierul Major Mînecan Aurel de la Batalionul 812 infanterie Bistrița, Locotenentul Colonel Mariş Cristian de la Brigada 81 Mecanizată și Maiorul Urzică Nicolae de la biroul de informare-recrutare de la centrul militar județean Bistrița-Năsăud le-au relatat tinerilor aspecte din viața militară, le-au prezentat oferta școlară și pașii ce trebuie urmați pentru o astfel de carieră. Stabilitatea locului de muncă și șansa unui salariu atractiv, oportunitatea de a participa la misiuni internaționale și de a interacționa cu cadre din armatele altor țări au fost argumente aduse pentru a deveni militar de profesie, ca parte a unei campanii specifice de informare începute în anul 2012, la nivel național.

În final, elevii au avut ocazia să încerce echipamentele militare, să învețe cum funcționează armele și să-și satisfacă alte curiozități legate de un domeniu atât de provocator la vârsta lor.

SURSA:  Revista “Esentza”

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Cină comunitară cu tema reducerii risipei alimentare, la Cluj

JCI Cluj, în colaborare cu Repair Cafe Cluj și Cimbru organizează sâmbătă, la Cluj, Cina comunitară Food Waste Combat, o...

Close