Cum s-au obtinut cele doua recorduri mondiale la Nasaud

In urma evenimentului de duminica de la Nasaud avem cel mai mare număr de persoane îmbrăcate în costume populare – 9643 și cel mai mare număr de persoane care joacă un dans tradițional românesc – 9506.
Cele două recorduri mondiale au fost atestate duminica de reprezentantul Guinness Book, după mai bine de 10 ore de muncă.

Primul “ hop”a fost brățara numerotată pe care cei prezenți au primit-o la intrarea pe stadion, au urmat apoi camerele de supraveghere video, fiecare participant trebuind să treacă de acest al doilea filtru și al treilea element l-a reprezentat numărătoarea făcută de stewarzii implicați în organizarea evenimentului.

Toate procesele verbale ale stewarzilor au fost adunate și comparate cu numărătoarea făcută de agenția care s-a ocupat de auditarea evenimentului.

Intr-o conferinta de presa seful Consiliului Judetean Emil Radu Moldovan a precizat ca de la bugetul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud s-a cheltuit pentru acest eveniment suma de 60.000 de lei, iar de la Ministerul Culturii suma de 75.000 de lei.

La conferinta au participat Virginia Linul, cea care a avut ideea ca judeţul să intre în Cartea Recordurilor în acest fel, şi Elena Bărbos director executiv la Asociaţia Produs în Bistriţa-Năsăud.

Presedintele Consiliului Judetean Emil Radu Moldovan a multumit tuturor celor care s-au implicat si a spus ca “ este bucuros că s-a terminat cu bine, dar noi ne ocupăm de drumuri, de apă, de canal, de celelalte proiecte europene. Cine va dori să facă recorduri să aleagă alţi parteneri. Pentru mine e primul şi ultimul record de acest fel “ .

Seful consiliului judetean l-a scuzat pe Ovidiu Creţu că a lipsit fiind prins cu Maialul Maghiarilor, dar l-a taxat pe primarul din Sîngeorz -Bai care s-a laudat că vine cu 500 de oameni si care n-a mai participat deloc organizand la Sangeorz maialul oilor” a spus Moldovan.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Trafic restricționat pe DN 17, pe raza localității Șieu Măgheruș

Aseara, un autotren care transporta butelii goale de oxigen a părăsit partea carosabilă, a rupt un stâlp de electricitate și

Close