Consilierii locali s-au reunit luni intr-o sedinta de indata pentru a sprijini familiile fara adapost in urma exploziei la blocul de pe Artarilor

Scopul sedintei a fost acela de a adopta un proiect de hotărâre în vederea sprijinirii persoanelor afectate de distrugerea parţială a blocului situat pe strada Arţarilor, ca urmare a exploziei produsă în 19 octombrie.

În Expunerea de motive a proiectului de hotărâre se precizează ca” 21 de locuinţe au fost afectate, din care o locuinţă situată în scara A şi respectiv în scara B, cele 21 de familii au fost invitate la Primăria municipiului Bistriţa pentru a comunica dacă au sau nu nevoie de locuinţă până la refacerea imobilului. Din cele 21 de familii, doar 10 familii au declarat că au nevoie de locuinţă, în vederea cazării temporare, până la înlăturarea efectelor care au făcut inutilizabile locuinţele afectate de explozie.

Atribuirea unor unităţi locative către persoanele afectate se poate realiza numai printr-un act normativ cu forţă juridică de lege, respectiv prin ordonanţă de urgenţă a Guvernului României, prin care aceste locuinţe vor avea temporar destinaţia de locuinţe de necesitate, urmând să fie închiriate celor 10 familii afectate”.

Cei 17 consilieri prezenţi la şedinţă au votat proiectul în forma prezentată de iniţiatorul ei primarul municipiului Bistriţa Ovidiu Teodor Cretu.

Prin această hotărâre s-au aprobat efectuarea demersurilor necesare pentru stabilirea temporară, prin ordonanţă de urgenţă a Guvernului României, a destinaţiei de locuinţe de necesitate pentru 10 unităţi locative libere, situate în blocurile vechi din municipiul Bistriţa, construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe.

Contractele de închiriere se vor încheia începând cu 1 noiembrie 2016, până la înlăturarea efectelor care au făcut inutilizabile locuinţele situate în str. Arţarilor nr. 20, dar nu mai mult de 5 ani.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Program privind acţiunea de ridicare a deşeurilor voluminoase de la populaţie

Reamintim faptul că Primăria municipiului Bistriţa organizează, în perioada 15.10 - 15.11.2016, „Luna curăţeniei de toamnă”. În această perioadă, locuitorii...

Close