Concursul Național ,,TEHNIUM” a adus un loc II și două premii speciale pentru elevii Colegiului Tehnic Turda

Elevii Colegiului Tehnic din Turda au obținut rezultate foarte bune la un concurs național de profil. Concursul Național pentru elevi “Tehnium”, s-a desfășurat în perioada 10 aprilie – 31 mai și a presupus relaizarea unor proiecte școlare la Liceul Tehnologic “Nicolae Ciorănescu”, acolo unde a avut loc evaluarea și jurizarea proiectelor.

Competiția s-a desfășurat pe 4 secțiuni: fizică, chimie, biologie; cultură tehnică;discipline socio-umane și matematică&IT. Concursul a urmărit să stimuleze interesul elevilor pentru studierea acestor domenii, să dezvolte capacitatea de documentare, de comunicare și de folosire a mass media în vederea însușirii noilor descoperiri.

Proiectul Colegiului Tehnic Turda, care a câștigat locul 2, a fost realizat de elevii Daniel Feurdean, Sebastian Boancheș și Florin Țuțui coordonați de prof. Daniela Oprea și se numește “Executarea unei instalații pentru manipularea anvelopelor, alimentată de turbină eoliană”. De asemenea, alte două proiecte ale Colegiului Tehnic, coordonate de aceeași profesoară, Daniela Oprea, au luat premii speciale. Este vorba despre proiectul “Proiectarea unei instalații alimentate cu panouri solare fotovoltaice pentru ventilarea aerului dintr-o hală industrială” și proiectul “Executarea unei instalații pentru sortarea pieselor, alimentată cu panou solar”.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Se apropie Zilele Becleanului – programul complet

Cea de-a XV-a ediție a Zilelor orașului Beclean, va avea loc în perioada 30 iunie – 2 iulie. Iată programul

Close