Comuna Aiton primeşte bani pentru achitarea datoriilor şi asfaltări în prag de iarnă

Guvernul României, prin MDRAP a alocat comunelor din județul Cluj suma de 2,5 milioane de lei.

Banii au fost alocați conform Legii bugetului de stat pe anul 2015 nr. 186/2014 şi a O.U.G. nr. 47/2015 cu privire la rectificarea bugetară pentru realizarea Programului privind elaborarea şi/sau actualizarea planurilor urbanistice generale ale localităţilor şi a regulamentelor locale de urbanism.

Cu sumele primite, comunele urmează să-şi achite arieratele provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare în ordinea cronologică a vechimii arieratelor, să-şi suţină programele de dezvoltare locală şi proiectele de infrastructură care necesită cofinanţare locală.

Aitonul se alege cu peste 15.000 lei, la Băișoara vor ajunge – 76.800 lei, Ceanu Mare 80.000 lei, Luna 147.500, Săndulești 8.234 lei, Tritenii de Jos 225.500 lei.

Primarul din Aiton, Nicolae Făgădar, declarase în urma cu câteva săptămâni, că autorităţile nu îi bagă în seamă în ceea ce privesc fondurile pentru lucrări la drumuri, aceasta fiind o problemă de luni de zile. “Localitatea şi comuna Aiton au un potenţial deosebit pentru judeţ, dar nu sunt băgate în seamă de reprezentanţii judeţului”, a declarat Nicolae Făgădar.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Duminica, fii satului Aiton sunt in sarbatoare

Sarbatoare de la Aiton, va debuta cu un spectacol folcloric  la ora 14.30 cu evoluţia ansamblului “Aitoneasa” şi a solistului

Close