Comemorarea Generalului Erou Grigore Bălan

În data de 14 septembrie 2017, în localitatea Blăjenii de Sus, comuna Şintereag, judeţul Bistriţa-Năsăud, s-au desfăşurat o serie de manifestări organizate în memoria generalului erou Grigore Bălan – eroul dezrobirii Ardealului, nume purtat astăzi de către Brigada 81 Mecanizată.

Cu acest prilej au avut loc o ceremonie militară şi religioasă şi un simpozion cu tema “Eroii judeţului Bistriţa-Năsăud – Eroii neamului românesc”.

La activităţi au participat reprezentanţii autorităţilor publice central si locale, Brigăzii 81 Mecanizată „General GRIGORE BĂLAN”, ai altor instituţii, structuri şi asociaţii din cadrul judeţului Bistriţa-Năsăud.

În cadrul ceremoniei s-a intonat Imnul Naţional al României, s-a oficiat serviciul religios, au fost rostite alocuţiuni în care a fost evocată personalitatea generalului Grigore Bălan şi a fost depusă o coroană de flori la bustul generalului erou. În încheiere, garda de onoare formată din militari ai Brigăzii 81 Mecanizată „General GRIGORE BĂLAN” a defilat în ritmurile Muzicii Militare a garnizoanei Bistriţa.

La finalul activităţilor, în muzeul din localitate dedicat generalului erou, s-a desfăşurat simpozionul “Eroii judeţului Bistriţa-Năsăud – Eroii neamului românesc” care a cuprins teme legate de Primul Război Mondial, Marea Unire, Armata Română, Casina Bistriţeană, patriotismul în ziua de azi, iar în încheierea activităţii, a avut loc lansarea cărţii “Regimentul 81 Infanterie Dej ” – precursor al Brigăzii 81 Mecanizată “General GRIGORE BĂLAN”.

Text: Locotenent colonel Cristian MARIŞ | Foto: Caporal Robert POP

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

SIGURANȚA ÎN ȘCOLI – O PRIORITATE A POLIȚIEI BISTRIȚENE

Ieri, 14 septembrie a.c., polițiștii bistrițeni au fost prezenți în școlile din județ, fiind în continuare alături de elevi. Cu

Close