Comemorare Ion Augustin Nicolae Raţiu

          „Familia Raţiu şi apropiaţi ai acesteia participă astăzi, 17.01.2016, la slujba de pomenire şi Parastasul lui Ion Augustin Nicolae Raţiu.

          Născut în data de 06.06.1917 la Turda şi decedat în 17 ianuarie 2000, Ion Raţiu – descendent al Familiei Raţiu din Noşlac, şcolit la Turda şi la Cluj, unde a şi obţinut o diplomă de drept la Universitatea Babeş – Bolyai, a reprezentat Municipiul Turda cu mândrie şi determinare.

          Valoarea şi contribuţia socială, politică şi implicare a celui care a fost Ion Augustin Nicolae Raţiu reprezintă atribute de necontestat.

Înfiinţarea ziarului „Cotidianul”, activitatea politică întreprinsă, fondarea „Comitetului Naţional Român”, „Proiectul Ion Raţiu”, premiile anuale „Ion Raţiu” constituie doar cateva note care merită menţionate şi readuse în actualitate.

Post-mortem Ion Raţiu a primit titlul de membru de onoare al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România.

Prin intermediul Centrului Raţiu pentru Democraţie idealurile promovate de către Ion Raţiu continuă, valorile democraţiei sunt şi astăzi promovate prin proiecte locale, naţionale ori internaţionale, idei, iniţiative şi proiecte pe care le salut şi cu această ocazie.

Am avut deosebita placere să iau act la ceea ce s-a numit Joc de strategie – politică locală, la simularea de către elevi înca în formare a unei sedinţe de Consiliu Local, iar prin activitatea Centrului Raţiu pentru Democraţie acest lucru a constituit un real succes, motiv pentru care îi asigur pe membrii Fundaţiei Raţiu pentru Democraţie de întreaga mea consideraţie precum şi de sprijinul administraţiei publice locale pe care o reprezint.”

 

  Primarul Municipiului Turda,

  Tudor Ştefănie

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Mesaj îndreptat Asociaţiei Pensionarilor DR.I.RAŢIU TURDA

          “Desfăşuraţi astăzi, 16.01.2016, un eveniment dedicat persoanelor vârstnice motiv pentru care vă salut iniţiativa, transmiţându-vă sănătate şi belşug pe tot...

Close