Comedia “Usturoi”, primul film independent, vine la Baia Mare!

Comedia românească ”Usturoi”, actualmente filmul românesc cu cele mai mari încasări din prima parte a anului 2016, sosește la Baia Mare, la cinema Dacia (P-ţa Revoluţiei, nr. 7)! Joi, 24 martie, la ora 20:00 va avea loc avanpremiera specială, în prezența actorului băimărean Gabriel Oană (faimos în mediul online grație blogului său, www.gaben.ro) și a producătorului și scenaristului Radu Băzăvan (www.groparu.ro).

Filmul va rula la Cinema Dacia din Baia Mare ]n perioada 25 martie – 31 martie, în fiecare zi de la orele 15.00, 17.00 și 19.00, iar prețul biletului de intrare este de 7 lei.

”Usturoi” (”cel mai neromânesc film românesc”) a reușit să adune mai multe premiere, fiind
prima producție cinematografică independentă turnată exclusiv în Transilvania după 1989
– primul film lansat simultan în cinema și pe www.vimeo.com/ondemand/filmulusturoi pentru românii din diaspora, în decembrie 2015 (filmul va reveni pe Vimeo după periplul în cinematografe)
– filmul care a ținut prima pagină a ziarelor după ce a reușit să depășească la încasări filmul The Revenant, marele castigator la premiile Oscar de anul acesta, la cinema Florin Piersic din Cluj
– filmul a cărui coloană sonoră include, în premieră mondială, Gypsy Rap, în realizarea lui ViLLy și Vizy.

Filmul ”Usturoi” a fost scris și produs de bloggerul clujean Radu Băzăvan (www.groparu.ro) și regizat de Lucian Alexandrescu, sibian stabilit în Miami, SUA. Pelicula descrie prietenia dintre doi copii (unul de etnie romă) și călătoria acestora dintr-un sat din Sălaj către Cluj-Napoca, unde visează să-și îndeplinească visul de a deveni actori. Filmul se adresează celor foarte tineri, celor în floarea vârstei și seniorilor deopotrivă, iar clasificarea de la Consiliul Național al Cinematografiei este AG (audiență generală), ”Usturoi” fiind una din puținele producții la care copiii, părinții și bunicii pot merge împreună la film.

Succesul filmului în rândul spectatorilor de vârstă școlară a fost fără precedent pentru un film românesc din ultimii ani. De asemenea, se duce o campanie susținută de proiecție a filmului în Germania, după un parteneriat cu Edmond Nawrotzky-Török (aproape toate proiecțiile de la Kommunales Kino Freiburg au fost cu casa plină) și, în curând, în Franța – un parteneriat cu Facultatea de Litere a UBB, catedra de LMA (clasa prof. Renata Georgescu), pentru traducerea subtitrărilor în limba franceză, urmează să înceapă în perioada imediat următoare.

Filmat în numai 16 zile în Sălaj și Cluj-Napoca, cu un microbuget acoperit în exclusivitate din fonduri proprii, filmul Usturoi a umplut sălile la festivalurile de film, proiecțiile sale reprezentînd cele mai disputate momente de la
– TIFF Cluj
– Comedy Cluj (2 proiecții cu casa plină, cea de la cinema Florin Piersic reprezentînd record absolut de audiență în ultimii 25 de ani)
– TIFF Sibiu
– Tenaris CineLatino Zalău (două proiecții, record absolut de audiență)
– KINOdiseea București (casa închisă de două ori)
– cinema Mărăști și cinema Victoria (3 proiecții cu casa plină la lansarea în cinematografe, pe 17 decembrie 2015)

În străinătate, filmul a fost difuzat și la
– New York Independent Film Festival
– Boston Kids International Film Festival (SUA),
– Nomad Norvegia
– Chemnitz Germania + mai multe cinematografe private din Germania, Austria și Elveția.

Coloana sonoră (peste 30 de piese) a fost asigurată de formația olandeză de muzică est-europeană Trio C Tot De Derde (http://www.trioctotdederde.nl/), de ViLLy (premieră mondială – Gypsy Rap), Fero Cont (Cluj), Stan Kolev (USA).

Vă așteptăm la cinema pentru cea mai neconformistă producție cinematografică românească!

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Atipic Beauty maine la Hotel Metropolis

Doar o zi ne mai desparte de a opta ediție a proiectului Atipic Beauty, desfășurată mâine, la ora 18.00, la

Close