Campania Traffic Snake Game – Rezultate finale la nivel naţional şi local

Cea de-a 3-a ediţie naţională a campaniei europene Traffic Snake Game (TSG) s-a desfăşurat ca de fiecare dată, în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității, în perioada 16-30 septembrie 2016. Creată pentru a încuraja elevii, părinţii şi cadrele didactice să adopte moduri sustenabile pentru deplasarea la şcoală, campania propune mersul pe jos, cu bicicleta şi cu mijloacele de transport în comun, în defavoarea deplasărilor cu maşina. Campania se organizează, în paralel, în 20 de ţări europene, iar România ocupă primul loc după 2 ani de desfăşurare, înscriind cel mai mare număr de şcoli, realizând economii importante de combustibili şi emisii de CO2.

În România, campania TSG s-a derulat sub denumirea „OSCAR, ŞARPELE HOINAR”. Activităţile elevilor includ 3 paliere: etapa pre-campanie, campania propriu-zisă şi etapa post-campanie, desfăşurată la o lună după finalizarea jocului efectiv, pentru a se măsura efectele pe termen mediu şi lung. Ulterior campaniei, datele din toată ţara au fost analizate şi înregistrate pe site-ul oficial al campaniei (www.trafficsnakegame.eu/romania) de Asociaţia „Oraşe Energie România”, coordonatorul naţional TSG.

Ediţia 2016 s-a desfăşurat în 18 localităţi din România: Alba Iulia, Băbeni, Bistriţa, Blaj, Braşov, Bucureşti, Buzău, Câmpina, Făgăraş, Giurgiu, Iaşi, Mihăeşti, Moineşti, Ocnele Mari, Odorheiu Secuiesc, Predeal, Râmnicu Vâlcea şi Ulmeni. În campanie au participat peste 13.000 de elevi, provenind din 65 de şcoli primare. În perioada derulării campaniei, elevii au obţinut economii de peste 78.000 km care nu au mai fost parcurşi cu maşina, conducând la o reducere de peste 13.000 kg a emisiilor de CO2. Astfel, TSG 2016 aduce economii de CO2 cu 38% mai mari faţă de anul 2014 şi cu 19% mai mari faţă de anul 2015.

La nivel local, campania TSG a înregistrat o largă participare a claselor primare din şapte şcoli bistriţene: Şcoala Gimnazială nr. 1, Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”, Şcoala Gimnazială nr. 4, Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga”, Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare”, Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” şi Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Echipa noastra de handbal – meci in deplasare la Brasov

Luni 6 martie incepand cu ora 18:00, CSM Bistrita va infrunta in deplasare ACS Corona Brasov. Meciul conteaza pentru etapa

Close