Calendarul evenimentelor dedicate Marii Uniri de la 1 decembrie 1918 in atentia institutiilor

Pe agenda Prefecturii se afla tema calendarului evenimentelor care vor fi organizate în județul Bistriţa-Năsăud în perioada 2017-2018 în vederea celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1 decembire 1918.

La sediul Instituţiei prefectului,prefectul Ovidiu Frenţ a avut o intilnire cu Cornelia Vlaşin, şef al Direcţiei Judeţene Bistriţa-Năsăud a Arhivelor Naţionale pentru a discuta pe aceasta tema, informeaza Prefectura.

Prefectul Ovidiu Frenţ a subliniat faptul că că Instituţia prefectului susţine întregul calendar de evenimente şi a cerut ca aceste manifestări sau cel puţin efectele lor să ajungă la un număr cât mai mare de cetățeni, instituții și în mod obligatoriu în toate școlile, liceele și colegiile din județ, datele și documentele istorice urmând astfel să fie cunoscute de către toți elevii, prin expoziții de fotografii și copii ale documentelor și prin intermediul orelor de istorie.

Calendarul va fi completat de către persoane fizice (cercetători, istorici, profesori, deținători de arhive personale, pasionați de istorie, etc.) și de alte instituții și autorități care doresc să contribuie la marcarea corespunzătoare a centenarului celui mai important moment din istoria modernă a României, Marea Unire din 1918.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Sorin Hangan : Nu v-am rugat niciodată nimic! Vă rog acum

Stimați parlamentari PSD şi ALDE din Bistrița Năsăud, Nu v-am rugat vreodată ceva. Fac parte din Partidul Național Liberal şi...

Close