Cadou de sărbători pentru luduşeni, de la artista plastică debutantă, Aszalos Renata

În săptămâna Sărbătorilor de Iarnă, a avut loc la Casa de Cultură „Pompeiu Hărăşteanu”, din oraşul Luduş, vernisajul Expoziţiei de pictură şi artă decorativă a tinerei Aszalos Renata, fiică a Luduşului, actualmente studentă în anul al doilea al Facultăţii de Arte Plastice a Universităţii din municipiul Oradea.

Lucrările selectate pentru expoziţie, douăzeci la număr, sunt exerciţii de viziune proprie asupra temelor de studiu impuse prin curricula universitară de profil: „Interpretarea 1” şi „Interpretarea 2” a „Copacului vieţii”, tablou semnat de Gustav Klimt (1862-1918, pictor şi decorator austriac, reprezentant al tânărului stil vienez), panoul decorativ „Liniştea”, „Jocul formelor geometrice”, şase naturi statice (de compoziţie, abstracte, cu pălărie, materialităţi, colaje), incursiuni în realul afectiv („Luduş”, „Bunicul”) şi în suprastratul imaginaţiei („Visul”, „Transparenţă”).

 

 

Circa şaptezeci de luduşeni au fost prezenţi la eveniment. Lor şi artistei debutante li s-au adresat organizatorii vernisajului, domnul teolog şi profesor Toth Sandor, referent al Casei de Cultură şi doamna Antoniu Meda, profesor de educaţie plastică la Liceul Tehnologic.

 

 

Domniile lor au apreciat, în termeni elogioşi, evoluţia spectaculoasă pe tărâmul colorat al artei vizuale a luduşencei Aszalos Renata, sprijinul moral, material şi financiar al părinţilor săi, mobilizarea comunităţii pentru încurajarea tinerilor luduşeni de valoare.

 

 

În cuvântul de încheiere, Aszalos Renata a mulţumit celor care au avut încreder în talentul ei, în mod deosebit doamnei prefesoare Antoniu Meda, celor care au ajutat-o să-şi împlineaască visul de a-şi expune lucrările cele mai reuşite în oraşul natal, ca un dar de Sărbătorile de Iarnă pentru toţi concitadinii şi le-a recomandat acestora să-şi permită libertatea de interpretare personală a fiecărei lucrări expuse.

Expoziţia de la Casa de Cultură poate fi vizitată zilnic, între orele 9-15, până la sfârşitul lunii ianuarie 2017.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Întâlnire de final de an

Primarul Cristian Moldovan s-a întâlnit joi, 29 decembrie, la Hotelul ,,Sabis’’, cu oamenii de afaceri și cu reprezentanții principalelor instituții

Close