Buletin informativ IPJ Cluj – 18.04.2016

ORDINEA ŞI SIGURANŢA COMUNITĂŢII – PRIORITATE A POLIŢIŞTILOR CLUJENI
Ordinea şi siguranţa comunităţii reprezintă o prioritate pentru poliţiştii clujeni care acţionează zilnic pe raza judeţului pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite.

În perioada 15 – 17 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au desfăşurat numeroase acţiuni și controale pentru a preveni, depista şi combate faptele antisociale, ilegalităţilor din domeniul comerţului și producerea accidentelor rutiere.
Dintre aceste activităţi, 19 s-au organizat pe linie de ordine publică și 15 au vizat combaterea delictelor economice. Totodată, au fost organizate acțiuni pe linie rutieră pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere.
Polițiștii de investigații criminale au acționat, de asemenea, pentru combaterea ilegalităţilor care aduc atingere patrimoniului persoanelor fizice şi juridice, precum și pentru depistarea persoanelor date în urmărire.
În cadrul acţiunilor au fost constatate 16 infracţiuni de natură judiciară şi la regimul circulaţiei, fiind depistate 12 persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni.
S-a verificat activitatea a 52 de unităţi comerciale, precum şi respectarea prevederilor legale privind paza obiectivelor de către 239 de entităţi, iar poliţiştii rutieri au oprit în trafic, pentru control, aproximativ 500 de autovehicule.
Pentru neregulile constatate, poliţiştii au fost nevoiţi să aplice 504 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 18 pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 124 la Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică, 331 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dar şi pentru nerespectarea altor prevederi legale.
Polițiștii rutieri au aplicat 139 de sancțiuni contravenționale pentru depășirea vitezei regulamentare.

Activităţile de prevenire şi combatere a ilegalităţilor continuă, pentru reducerea numărului de fapte antisociale prin prezenţa activă a poliţiştilor în mijlocul comunităţii clujene.

****
URMĂRIT NAȚIONAL DEPISTAT

La data de 16 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj-Napoca – Biroul de Siguranţă Publică şi Protecţie Călători – au depistat un bărbat urmărit național.
Bărbatul de 22 de ani, din județul Bistrița-Năsăud, a fost depistat de către polițiști pe trenul de călători care circulă pe relația Cluj-Napoca – Galați.
Pe numele bărbatului era emis un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate de către Judecătoria Năsăud. Acesta are de executat 1 an și 4 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și fără permis de conducere.
Bărbatul a fost încarcerat la penitenciarul Gherla.

****
INFRACȚIUNI RUTIERE CONSTATATE DE POLIȚIȘTI

La data de 16 aprilie a.c., în jurul orei 09:35, poliţiştii din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Turda au depistat un tânăr de 24 de ani, din Cluj-Napoca, care conducea un autoturism pe DJ107L, pe raza comunei Sănduleşti, având dreptul de a conduce autovehicule suspendat.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

****

La data de 17 aprilie a.c., în jurul orei 04:00, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Turda au depistat un tânăr de 27 de ani, din localitatea Muntele Băişorii, care conducea un autovehicul pe strada Trandafirilor, din Turda, deși se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
Totodată, în urma verificărilor, polițiștii au stabilit că acesta avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat.
Tânărul a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii gradului de alcoolemie în sânge.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice şi conducerea unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

****
La data de 17 aprilie a.c., în jurul orei 20:30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii au depistat un conducător auto care circula cu un autovehicul a cărui autorizație de circulație provizorie expirase.
Bărbatul de 34 de ani, din Câmpia Turzii, a fost depistat conducând autovehiculul pe strada Gheorghe Barițiu, din Câmpia Turzii.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

****

La data de 17 aprilie a.c., ora 10:00, poliţiştii din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla – Postul de Poliţie Comunal Sic – au depistat un conducător auto care circula cu un autovehicul a cărui autorizație de circulație provizorie expirase.
Bărbatul de 35 de ani, din comuna Sic, a fost depistat circulând pe raza comunei de domiciliu.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

****

La data de 18 aprilie a.c., în jurul orei 01:45, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Turda – Secţia 9 Poliţie Rurală – au depistat un conducător auto care circula pe drumurile publice, deși nu poseda permis de conducere.
Bărbatul de 33 de ani, din Turda, a fost depistat conducând autovehiculul pe DN75, pe raza satului Cornești, comuna Mihai Viteazu.
În autoturism a fost identificat și proprietarul autoturismului, un bărbat de 27 de ani, din comuna Mihai Viteazu, în privința căruia există suspiciunea rezonabilă că și-ar fi încredințat autoturismul spre a fi condus de către bărbatul de 33 de ani, deși ar fi cunoscut faptul că acesta nu avea permis de conducere.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane despre care se știe că nu posedă permis de conducere.

****

ACCIDENT GRAV DE CIRCULAŢIE

La data de 17 aprilie a.c., în jurul orei 18:00, în localitatea Floreşti s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea a trei persoane și avarierea a trei autovehicule.

Conform primelor cercetări, un bărbat de 75 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autoturism pe DN1 E60, pe raza localităţii Floreşti, cu direcția Huedin – Cluj-Napoca, nu ar fi păstrat distanţa de siguranţă faţă de autoturismul care îl preceda şi a intrat în coliziune faţă – spate cu acesta.
În urma impactului, autoturismul acroşat, condus de o femeie de 50 de ani, din judeţul Alba, a fost proiectat în autoturismul din față, condus de un tânăr de 29 de ani, din municipiul Cluj-Napoca.
Accidentul rutier s-a soldat cu rănirea gravă a unei femei de 76 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 75 de ani.
Totodată, conducătorul auto în vârstă de 29 de ani, precum şi o tânără de 29 de ani, din judeţul Covasna, pasageră în același autoturism, au fost răniți ușor.
În urma impactului au fost avariate trei autovehicule, valoarea pagubelor fiind de aproximativ 10.000 lei.
În cauză se continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs coliziunea.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Hindi Zahra și alte 4 trupe, confirmate pentru vara aceasta la Jazz in the Park

Una dintre cele mai apreciate artiste de jazz din Franța va cânta în cadrul Jazz in the Park, festival care

Close