Buletin Informativ IPJ Cluj – 14.06.2016

BICICLETE SUSTRASE, RECUPERATE DE POLIȚIȘTI

La data de 13 iunie, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Comunal Bonțida au fost sesizați cu privire la sustragerea a două biciclete de pe raza localității Bonțida.

În fapt, în jurul orei 19:50, doi tineri necunoscuți ar fi sustras două biciclete din zona unui magazin din localitate.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au depistat, în extravilanul localității Bonțida, doi tineri, de 16 și 17 ani, din Jucu de Sus, care se deplasau cu un atelaj cu tracțiune animală spre localitatea de domiciliu. În atelaj, au fost găsite bicicletele reclamate ca fiind sustrase, prejudiciul fiind astfel recuperat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

****

CONDUCĂTORI AUTO SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI, DEPISTAȚI DE POLIȚIȘTI

La data de 13 iunie, în jurul orei 18:40, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, Biroul Rutier, au identificat un conducător auto sub influența alcoolului. Acesta fusese implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Bărbatul de 35 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autovehicul pe strada 21 Decembrie 1989, din municipiu, pe fondul nepăstrării unei distanțe corespunzătoare în mers, a intrat în coliziune cu autovehiculul care-l preceda.

Polițiștii sosiți la fața locului, au constatat că bărbatul, în vârstă de 35 de ani, se afla sub influența alcoolului. Acesta a fost condus la unitatea medicală pentru a-i fi prelevate mostre biologice de sânge.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

***

              La data de 13 iunie, ora 19:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Huedin, Formaţiunea Rutieră, au depistat un bărbat de 50 de ani, din Huedin, în timp ce conducea un autovehicul pe DN1E60, pe raza localității de domiciliu, deși se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În baza celor constatate, conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

****

CONDUCĂTOR AUTO CU DREPTUL DE A CONDUCE SUSPENDAT, DEPISTAT ÎN TRAFIC

La data de 13 iunie, în jurul orei 20:00, polițiștii din cadrul Secţiei 9 Poliție Rurală Turda au depistat un bărbat de 35 de ani, din comuna Valea Ierii, în timp ce conducea un autovehicul pe DJ107V, pe raza localității Finișel, comuna Săvădisla, având dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

****

ACȚIUNI PENTRU PREVENIREA ACCIDENTELOR RUTIERE, LA DEJ

La data de 13 iunie, între orele 09:30 – 14:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Dej și ai Secţiei 5 Poliţie Rurală – Posturile de Poliție Comunale Cuzdrioara, Unguraș și Câțcău – au desfășurat acţiuni punctuale pe raza localității Cuzdrioara, împreună cu specialişti din cadrul RAR Cluj, pe linie de circulaţie rutieră.

Acțiunile s-au derulat în scopul prevenirii accidentelor rutiere, depistării șoferilor care conduc autovehicule cu defecţiuni, verificării legalităţii mărfurilor şi produselor transportate cu mijloace auto, responsabilizării pietonilor.

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 63 de persoane și verificate 42 de autovehicule. Pentru neregulile depistate, au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 2.400 de lei.

Ca măsuri complementare, au fost reţinute 5 certificate de înmatriculare și un permis de conducere.

Polițiștii vor continua acțiunile.

****

ACCIDENT RUTIER GRAV

              La data de 13 iunie, în jurul orei 20:00, pe DN1 E60, în localitatea Căpușu Mare, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea gravă a unei persoane.

Conform primelor cercetări, un bărbat de 27 de ani, din județul Iaşi, în timp ce conducea o autoutilitară pe DN1E60, din direcţia Oradea – Cluj-Napoca, pe fondul nepăstrării distanței corespunzătoare în mers, a intrat în coliziune cu autovehiculul care circula în fața sa, proiectându-l pe trotuarul aferent sensului de mers opus. Ulterior, autoutilitara a intrat în coliziune cu un autovehicul staționat în afara părții carosabile, oprindu-se în gardul unui imobil din zonă.

Accidentul s-a soldat cu rănirea gravă a unui bărbat de 63 de ani, din comuna Căpușu Mare, care se afla în autovehiculul staționat.

Pagubele materiale au fost estimate la circa 22.000 de lei.

În cauză se continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs coliziunea.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Activități preventive ale polițiștilor, în Orășelul Copiilor

Duminică, 12 iunie, sute de copii au vizitat orașul în miniatură organizat în Parcul Central, din Cluj-Napoca, în cadrul proiectului

Close