Bistrita, centru regional pentru educatie timpurie

Asociația OvidiuRo anunță desfășurarea la Bistrița, joi, 22 iunie, a Conferinței regionale pentru educație timpurie de calitate.

Sesiunea de formare, găzduită de Colegiu Național Liviu Rebreanu, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud,  își propune să răspundă provocărilor asociate educației timpurii din zonele defavorizate din județele Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Mureș, Satu-Mare, Sălaj, și Suceava.

În regiune, județele cu cele mai mari procente de școli încadrate în clasa 1 sau 2 de risc educațional sunt Mureș (60%), Satu Mare (44%) și Sălaj (42%), urmate de Cluj (35%), Bistrița-Năsăud (34%), Suceava (26%) și Maramureș (23%).

Vă așteptăm joi, 22 iunie, în Sala Mare a Colegiului Național Liviu Rebreanu, începând cu ora 13:00, să îi cunoaștem pe profesorii din învățământul preșcolar care pot reduce riscul educațional în regiune și pe trainerii pentru educație preșcolară de calitate.

Îi așteptăm pe toți profesorii care lucrează cu copii provenind din medii defavorizate și își doresc să le ofere o experiență la grupă îmbogățită la un modul de formare gândit special pentru ei. Invitația este deschisă și către alți specialiști în educație – consilieri educaționali, mediatori școlari, profesori itineranți, învățători – care vor să contribuie, alături de educatoare, la prevenirea analfabetismului funcțional în comunitățile sărace” declară Maria Gheorghiu, Cofondator OvidiuRo.

La nivel național, mai mult de o treime dintre școli și grădinițe (36%), majoritatea din zone rurale, se confruntă cu probleme educaționale grave și foarte graveAsta înseamnă un risc crescut de abandon școlar, o pondere mare de cadre didactice necalificate și un grad ridicat de marginalizare al localității.

Conferința de la Bistrița face parte dintr-o serie de 8 sesiuni regionale de formare cu acoperire națională (conform traseului din foto atașat) și este condusă de traineri cu experiență îndelungată în educație timpurie, din România și Statele Unite. Mai multe informații pe site-ul Asociației OvidiuRo.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Pentru afaceri de succes alege Parcul Industrial Bistrita Sud!

Bistrita....o zona în plină dezvoltare! Pentru afaceri de succes alege Parcul Industrial Bistrita Sud! Vrei sa deschizi sau sa extinzi

Close