Au scazut indicatorii de investitii si cifra de afaceri in Bistrita – Nasaud

Conform datelor furnizate de Direcția Regională de Statistică Bistrița-Năsăud, volumul investiţiilor la nivelul județului a scăzut în trimestrul I a acestui an cu 91,4% comparativ cu aceeaşi perioadă din anul precedent. Investiţiile de natura construcţiilor au scăzut cu 93,1%, cele concretizate în utilaje şi mijloace de transport au scăzut cu 90,9% iar alte investiţii au crescut cu 91,5%.

Producţia industrială a judeţului a scăzut în luna aprilie 2017 cu 19,6% comparativ cu aceeaşi lună a anului precedent. Faţă de luna anterioară s-a înregistrat o scădere de 28,1%. În primele patru luni ale anului curent producția industrială a scăzut cu 5,5% față de cea înregistrată în aceeași perioadă a anului precedent.

Cifra de afaceri realizată de agenţii economici cu activitate preponderent industrială a scăzut în luna aprilie 2017 cu 14,3% faţă de aceeaşi lună a anului anterior. Faţă de luna precedentă s-a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri cu 16,3%. În perioada 1.01-30.04.2017 comparativ cu aceeași perioadă din anul precedent, s-a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri de 3,1%. Mai mult de o treime din cifra de afaceri realizată în industrie în luna aprilie a anului curent a fost realizată din livrări interne. Din totalul cifrei de afaceri realizată din exporturi (64,3%) cea mai mare parte (92,3%), a fost realizată în zona Euro.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Demararea Concursului „Biblioteci deschise. Zilele cărţii în bibliotecile comunale şi orăşeneşti”

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud demarează Concursul „Biblioteci deschise. Zilele cărţii în bibliotecile comunale şi orăşeneşti”.

Close