ACȚIUNI PREVENTIVE, PE LINIE RUTIERĂ. Adoptaţi un comportament preventiv în trafic!

Abateri la regimul rutier, sancționate de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Joi, 15 iunie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Bistrița-Năsăud au organizat și desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și pentru sancționarea celor care nu respectă regulile de circulație și pun astfel în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

Acțiunile au avut loc pe raza întregului județ, polițiștii constatând peste 250 de abateri la regimul rutier, în valoare totală de 46.700 lei.

Ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 9 permise de conducere. De asemenea, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare, ca urmare a unor defecțiuni tehnice, constatate.

Acțiunile vor continua și în acest sfârșit de săptămână, urmărindu-se creșterea gradului de siguranță în rândul cetățenilor, precum și prevenirea accidentelor de circulație.

***
La data de 15 iunie a.c., pe o stradă din municipiul Bistrița, polițiștii Biroului Rutier au identificat un tânăr, de 23 de ani, din Bacău, care, la data de 14 iunie a.c., a fost implicat într-un accident rutier, soldat doar cu avarii.

Din verificările polițiștilor a rezultat faptul că tânărul figurează ca având dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice din România, suspendat, pe o perioadă de 120 zile. De asemenea, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii rutieri i-au întocmit dosar penal, pentru conducere fără permis.

Poliţia Rutieră Română atrage atenţia tuturor conducătorilor auto cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie şi adoptarea unei conduite preventive, pentru reducerea riscului producerii unor evenimente rutiere nedorite.

Recomandăm conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.

Totodată, atragem atenţia asupra respectării regimului legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă unii dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România. Poliţiştii recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule!

Reduceţi viteza în locurile impuse de lege şi în special la trecerile pentru pietoni, în zonele aglomerate, în apropierea şi la traversarea intersecţiilor, la depăşirea mijloacelor de transport oprite în staţii!

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente de conturbare a capacităţii de conducere. Acţiunea alcoolului asupra sistemului nervos este nefastă la conducătorii auto obosiţi, la cei care suferă de astenie nervoasă şi la cei care urmează un tratament medicamentos, în special cu sedative. Nu urcaţi la volan după ce aţi consumat băuturi alcoolice deoarece prezenţa alcoolului în sânge vă diminuează reflexele!

 

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Polițiștii Serviciului Investigații au recuperat prejudiciile unor infracțiuni de furt, în valoare de 3000 de euro

Polițiștii Serviciului Investigații au recuperat prejudiciile unor infracțiuni de furt, în valoare de 3000 de euro. Cinci persoane bănuite de...

Close