Acțiuni desfășurate pe durata codurilor de avertizare hidrologică

În contextul avertizărilor de inundații emise de către Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) privind județul Cluj, pentru perioada 11-13.01.2016, personalul operativ al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Avram Iancu” al județului Cluj, alături de personalul din structurile județene ale Ministerului Afacerilor Interne, a acordat sprijin comitetelor locale pentru situații de urgență pentru a evita situațiile de risc pentru populație, iar în cazul unor eventuale inundații să se elimine cât mai repede efectele acestora.

Astfel, au fost transmise prin mesaje SMS către instituțiile si autoritățile locale informațiile referitoare la intrarea în vigoare a avertizărilor hidrologice pe râurile Someș, Someșul Mic, Crișul Repede, Arieș, Nadăș și afluenții acestora.

La nivelul ISU Cluj a fost activată grupa operativă, iar în cadrul subunităților au fost demarate activitățile privind pregătirea si organizarea acțiunilor de intervenție în cazul unor eventuale inundații pe bazinele râurilor mai sus amintite

De asemenea, au fost stabilite localitățile la care se impunea instituirea de către comitetele locale pentru situații de urgență a Serviciului de Permanență și s-a comunicat telefonic cu președinții primarii din zonele vulnerabile. Totodată, s-a luat legătura cu responsabilii din cadrul structurilor de regularizare sau gospodărire a apelor din bazinele hidrologice vizate și cu Centrul Meteorologic Regional Transilvania Nord.

Pe toată durata menținerii avertizărilor hidrologice, s-a menținut contactul cu persoanele ce au asigurat permanența la nivelul localităților vizate și dispeceratul S.G.A. Cluj.

Codul portocaliu de avertizare hidrologică, la nivelul județului Cluj, a încetat marți 12.01.2016, ora 20:00, iar codul galben miercuri 13.01.2016, ora 10:00.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Cea mai mare şi mai complexă ediţie a Salonului Mireselor va avea loc la sfârşitul lunii la Cluj

Evenimentul este dedicat cuplurilor care doresc să se căsătorească şi este găzduit de Complexul Expoziţional, în perioada 28-31 ianuarie 2016.

Close