ACTIUNI DE PROTEST IN PENITENCIARUL BISTRIȚA

Miercuri, 12 octombrie, între orele 10:00 și 12:00, aproximativ 50 de salariații din cadrul Penitenciarul Bistrița, membrii ai Sindicatul Salariaților Penitenciarului Bistrița,vor protesta în fața Penitenciarului Bistrița în legătură cu discriminarea salarială impusă la nivel guvernamental în structura de apărare natională, ordine publică și siguranță națională, condițiile de muncă și lipsa de personal .

Sub pretextul corectării unor inechitati salariale Guvernul tehnocrat legalizeaza discriminarea impartind sistemul national de aparare in smecheri si fraieri. Prin OUG 20/2016 se stabileste ca toti salariatii din familia ocupationala aparare si ordine publica, inclusiv cei din penitenciare, trebuie sa aiba incluse in salariu sume compensatorii reprezentand salariul de merit in plata in anul 2009.

Ministrul muncii si al justitiei, sub patronatul executivului in exercitiu, decid peste lege ca, desi in penitenciare a existat salariu de merit in plata in 2009, totusi norma nou adoptată, chiar daca nu contine elemente de ambiguitate, nu ar trebui aplicata si pentru agentii si ofiterii de penitenciare, pentru ca salariile lor sunt bune si pentru ca celelalte institutii din sistemul national de aparare se opun, motiv pentru care la data de 10 septembrie 2016 toate salariile platite in structura de aparare au inclus acest drept, cu exceptia penitenciarelor.

Ca reactie la primul act de fragmentare a structurii de aparare nationala prin decizie politica luata cu nerespectarea legii, am decis sa protestam cu toata forta si cu toate armele. Nu mai avem dreptul la greva, suprimat in 2011 prin Legea dialogului social, insa avem dreptul sa pichetăm unitatile si sa organizam mitinguri.

Membrii Sindicatul Salariaților Penitenciarului Bistrița sunt solidari cu salariații din celelalte penitenciare din cadrul sistemului administrației penitenciare unde se acumulează un milion de ore suplimentare intr-un an, cu nenumarate cazuri in care salariatii depasesc plafonul de 180 de ore peste care trebuie cerut acordul sindicatelor ori chiar plafonul maximal de 360 de ore. Avem salariati in unele penitenciare care in luna august au avut totalizate totalizeaza deja 800 de ore suplimentare pe anul in curs! Din cele 1 milion de ore in plus, prestate de aproximativ 5000 de oameni, mai putin de jumatate sunt compensate cu timp liber. Restul nu se pot plati. Este interzis prin lege. Asa cum nu se pot acorda nici zilele de concediu legale, restantele pe anul trecut fiind departe de a se epuiza!

Lucram la cote de avarie, pe bugete subdimensionate, de decenii intregi si o facem bine, contrar denigrarilor si atacurilor constante care ne descriu ca tortionari sau teroristi. Blamati de o parte din presa si tradati de proprii conducatori, am decis ca totul are o limită!

Marius Lacatis- presedintele Sindicatului Salariatilor Penitenciarului Bistrita

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

ADI Turism in Bistrita Nasaud organizeaza o intalnire de lucru pe tema Colibita

ADI Turism in Bistrita Nasaud organizeaza joi 13 octombrie 2016, la ora 16.00 in sala de sedinte a Primariei Bistrita

Close