A fost efectuată recepția finală a stației de epurare Turda – Câmpia Turzii

În data de 27.06.2016 a fost efectuată recepția finală stației de epurare Turda – Câmpia Turzii. Lucrările de reabilitare și modernizarea a staţiei de epurare au reprezentat o componentă a contractului de finanțare europeană „Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată în regiunea Turda-Câmpia Turzii” , pachetul P12 (CL02). Contractul a avut o valoare totală de 71,091,432.35 lei. Acest contract a fost atribuit asocierii COSTRUZIONI DONDI S.p.A (Lider) cu S.C. ACSA S.A.(Asociat).

În cadrul acestui contract s-a realizat reconstrucția completă a stației de epurare, pe amplasamentul existent, cu demolarea aproape în totalitate a structurilor inițiale. Debitul de calcul al noii stații este de 1.200 l/s și încărcarea este de 110.000 locuitori echivalenți. Stația include inclusiv tratare terțiară.

Finanţarea lucrărilor a fost realizată prin accesarea fondurilor de la Uniunea Europeană, dintr-un credit bancar angajat de SC CAA SA precum şi de la Bugetul de Stat si Bugetul Local al municipiului Turda. Această investiţie va avea ca finalitate alinierea la cerinţele impuse de Uniunea Europeană privind protecţia mediului.

Obiectivele principale ale acestui contract de lucrări au fost următoarele:

Epurarea apei uzate în conformitate cu standardele naţionale şi ale UE;

Tratarea eficientă a nămolului înainte de depozitare;

Înlocuirea echipamentului mecanic şi electric şi optimizarea consumului de

energie;

Îmbunătăţirea siguranţei în funcţionare.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Programul Bazinului de Inot in iulie si august

In vederea unei organizari optime a activitatii la Bazinul de Inot Turda va aducem la cunostiinta ca incepand cu data

Close