A expirat Referendumul!

E oficial. Aleşii locali din Sînmartin, în frunte cu primarul Lucian Popuş nu mai sunt unionişti cu Oradea. Ieri, la iniţiativa grupului consilierilor locali PNL, Consiliul Local Sînmartin a hotărât că referendumul de anul trecut, de unire a Sînmartinului cu Oradea, nu mai e valabil. Adică e expirat! Atunci, pe 10 mai 2015, 54,5% dintre cei 48% din locuitorii comunei Sînmartin prezenţi la vot votau pentru alipirea comunei la Oradea, la iniţiativa comună a primarilor Bolojan şi Popuş.

Însă, paradoxal, la Oradea referendumul de alipire a Sînmartinului a căzut de două ori, din cauza neatingerii pragului minim de prezenţă la urne, stabilit prin lege la 30%.

Luni, CL Sînmartin a hotărât a posteriori faptul că referendumul local din comună, din 10 mai 2015 are valabilitate de doar un an. Adică până în 9 mai 2016. Prin urmare, aceeaşi Hotărâre adoptată ieri stabilea „aprobarea încetării valabilităţii Referendumului Local din data 10 mai 2015 pentru consultarea cetăţenilor din Comuna Sînmartin privind oportunitatea integrării comunei Sînmartin în perimetrul administrativ al Municipiului Oradea, cu data de 09.05.2016”. Viitorul Consiliu Local al Sînmartinul va hotărî dacă se cere sau nu organizarea unui nou referendum de alipire a Sînmartinului la Oradea. Jurnal Bihorean arăta încă din luna aprilie că aleşii locali din Sînmartin nu mai sunt la fel de unionişti precum erau anul trecut.

http://www.bihon.ro/la-loc-comanda-cu-unirea-sinmartinul-lasa-oradea-in-ofsaid/1646850/?utm_campaign=nlbihon&utm_medium=newsletter&utm_source=nl24.5.2016&utm_content=articol1&ct=t%28Bihon_24_05_20165_24_2016%29

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Dezbatere televizată cu candidaţii la Primăria Oradea

Începând cu ora 21 şi până la ora 23, TVR va difuza o dezbatere în două părţi cu candidaţii la

Close