4.000 de persoane au semnat o petitie privind educatia in Romania

A fost înregistrată oficial petiția semnată de 4000 de persoane, prin care se cere principalilor decidenți ai statului demisia ministrului educatiei Liviu Pop, cheltuirea banului public din bugetul Ministerului Educatiei Nationale cu bună-credință și consultarea părților interesate, consultare publică reală privind rectificarea bugetului MEN; Prioritizarea nevoilor din sistemul de educație și alocarea bugetului MEN în funcție de prioritățile identificate prin consultare publică autentică.

Dezbaterea cu tema “Educația, încotro?” a fost organizată in Parlament de către Uniunea Salvați România, la inițiativa senatoarelor Florina Presadă, Silvia Dinică și a deputatei Cristina Iurisniti.

Deputatul Cristina Iurişniţi a precizat că Asociația Human Catalyst solicită susținerea acestui proiect legislativ din partea întregului spectru politic, a tuturor partidelor parlamentare, în special a partidului de guvernământ, în al cărui Program de Guvernare 2017 – 2020, implementarea Programului SdS este o prioritate strategică.

In cee ce priveste Finanțarea programului Școală după Școală Cristina Iurisniti a declarat ca: educatia nu este gratuita nici in acest an Ministerul Educației din pacate nu finanțează acest program atat de util parintilor si copiilor.

De asemenea parintii platesc de 2 sau chiar 3 ori mai mult pentru manualele scolare comparativ cu cat aloca statul.

Deputatul USR a mai adaugat ca nu este deloc surprinzătoare rata de abandon școlar și părăsire timpurie a școlii, într-o țară în care educația gratuită conform constituției este extrem de costisitoare și unde cel mai sărac segment de populație sunt copiii.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Oktober Show, Toamna Fanfarelor şi Toamna Bistriţeană în acest sfârşit de săptămână (PROGRAM COMPLET)

Bistriţenii sunt invitaţi să participe, în acest sfârşit de săptămână, la trei evenimente: Oktober Show, Toamna Fanfarelor şi Toamna Bistriţeană.

Close