32 medalii și locul 3 pe echipe, obținute de bistrițeni la Cupa Casa EMA

Cea mai importantă competiție de natație din județ a fost organizată de Clubul Sportiv Casa EMA în weekend, reunind peste 200 de sportivi de la 9 cluburi din Bistrița, Cluj, Baia-Mare, Suceava, Târgu Mureș, Alba Iulia, Turda și Arad, în bazinul semiolimpic al centrului SPA din Parcul Municipal din Bistrița.

Cupa Casa EMA merge în acest an la Cluj-Napoca, fiind cucerită de Clubul Sportiv Swim Cluj, condus de Ciprian Beșe și Daniela Benea. Prezenți cu un număr mare de sportivi de valoare, aceștia au reușit să se impună clar, 8 sportivi clujeni câștigând și cupa pentru cel mai bun sportiv al categoriei.

Locul al 2-lea a fost mai disputat, lupta fiind una cot la cot între gazde și câștigătorii de anul trecut, clubul din Baia Mare condus de Luminița Pop. Într-un final, aceștia din urmă au reușit să urce pe a 2-a treaptă a podiumului, grație și celor 3 sportivi câștigători ai categoriei lor la 2006 și 2006 masculin și 2004 feminin.

Sportivii bistrițeni antrenați de Alex Gabor au reușit performanţe remarcabile, acumulând un total de 32 de medalii, dintre care la individual 13 de aur, 11 de argint și 4 de bronz și argint la ștafetă.

Majoritatea sportivilor și-au bătut recordurile de până acum, Ștefan Ropan fiind vedeta competiției. El a reușit să câștige premiul pentru cel mai bun sportiv la 2002 masculin, ieșind învingător la toate cele 5 probe la care a participat. Mai mult, în proba de bras a reușit un timp senzațional, care îl propulsează printre favoriți la medaliile de la campionatele naționale.

Cătălina Moldovan a fost cea mai bună sportivă a competiției la categoria 2002 feminim, reușind să le devanseze clar pe adversarele ei cu 2 medalii de aur și 3 de argint. Beatrice Chibulcutean și Daria Drăgan au obținut câte o medalie de aur și 3 de argint, Ruxandra Brehar câte o medalie de aur, argint și bronz, Sorana Gherman una de aur și una de bronz, iar Robert Popescu a urcat de 2 ori pe a 2-a treaptă a podiumului.

Dintre cei mici, Alex Hobincă a ieșit în evidență. Talentatul sportiv născut în 2009 a câștigat 2 medalii de aur și oferă speranțe mari pe viitor. Medalii au mai obținut și Bianca Pop (un argint) și Andrei Avram (2 medalii de bronz). Ștafeta formată din Robert Popescu, Ruxandra Brehar, Cătălina Moldovan și Ștefan Ropan au obținut medalia de argint. Proba s-a desfășurat în sistem open, 4x50m mixt.

Succesul Cupei Casa EMA este confirmat și de participarea unui număr foarte mare de susținători, atât suporteri și spectatori la fața locului, cât și entități administrative, economice și de presă, care se implică financiar și logistic în promovarea înotului, cel mai complex și complet sport din punct de vedere fizic și psihologic.

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud cofinanțează proiectul Cupa Casa EMA, alături de Clubul Sportiv Casa EMA, organizatorul competiției. De asemenea, Facultatea de Educație fizică și Sport a UBB Cluj, extensia Bistrița, susține, prin Horea Ștefănescu și studenții pe care îi coordonează, buna desfășurare a concursului. Agenția 215, Open Consult și Asociația Comunitarium se numără și ei printre partenerii acestei ediții.

Sponsorul principal al acestui eveniment este restaurantul și clubul de copii Hills. Sponsori oficiali sunt Puiul de Crăiești, Romfulda, Terraqua, Precision Tool Steel, RAAL, Rombat, Cofetăriile By Laura și Tub Integral. Politub, H.P. Kayser International, PIM Corporation, Mobilă Bistrița, Sanovil, GSB Electric, Doral Steel și Urbana susțin, de asemenea, Cupa Casa EMA la înot.

Promovarea acestui eveniment și propagarea acestui sport în județ este susținută de către Sportul Bistrițean, Bistrițeanul.ro, Observator BN, Timp Online, Kiss FM, As-Tv Bistriţa, Radio Transilvania și Mesagerul!

Clubul Sportiv Casa EMA mulțumește tuturor celor care s-au implicat activ în organizarea Cupei Casa EMA. A 7-a ediție este deja în pregătire și se va desfășura în octombrie 2017. Un număr mare de echipe și-au anunțat deja prezența, iar concurenţa se anunță încă de pe acum cât se poate de serioasă pentru bistrițeni, care vor încerca să câștige trofeul pentru prima dată.

Pentru mai multe informații legate de CS Casa EMA vă invităm pe pagina oficială, www.casaema.ro/club sau pe pagina de Facebook, www.facebook.com/CSCasaEma, unde vor apărea și toate pozele de la concurs. Pentru consultarea calendarului de înot pe 2016 și, în curând și pe 2017, vizitați site-ul www.calendarinot.ro

Mai jos aveţi medaliile obținute de Clubul Sportiv Casa EMA:

Beatrice Chibulcutean, categoria 2004: 1 medalie aur la proba 100 m fluture şi 3 medalii argint la probele: 200 m liber, 100 m spate, 200 m mixt
Daria Drăgan, categoria 2003: 1 medalie aur la proba 100 m spate şi 3 medalii argint la probele 200 m liber, 100 m fluture, 200 m mixt
Sorana Gherman, categoria 2002: 1 medalie argint la proba 100 m spate şi 1 medalie bronz la proba 200 m liber
Cătălina Moldovan, categoria 2002: 2 medalii aur la probele 100 m fluture, 200 m mixt şi 2 medalii argint la probele 100 m spate, 100 m bras
Ruxandra Brehar, categoria 2002: 1 medalie aur la proba 100 m bras, 1 medalie argint la proba 200 m mixt, 1 medalie bronz la proba 100 m spate
Bianca Pop, categoria 2009: 1 medalie argint la proba 50 m bras
Hobinca Alexandru, categoria 2009: 2 medalii de aur la probele: 50 m spate, 50 m bras
Avram Andrei, categoria 2009: 2 medalii bronz la probele 50 m liber, 50 m bras
Popescu Robert, categoria 2004: 1 medalie argint la proba 100 m spate
Ștefan Ropan, categoria 2002: 5 medalii de aur la probele 200 m liber, 100 m spate, 100 m fluture, 100 m bras, 200 m mixt

Proba de Ștafetă mixtă formată din Robert Popescu, Ruxandra Brehar, Ștefan Ropan și Cătălina Moldovan au obținut medalia de argint în proba 4 x 50 mixt.

Total medalii: 32, din care 4 medalii la proba de ștafetă și 28 individuale – 13 de aur, 11 de argint şi 4 de bronz.

Lotul Clubului Sportiv Casa Ema a fost compus din Ingrid Birman, Andrei Platon, Alex Rotariu, Dorian Buta, Razvan Sugar, Alexio Grec, Ştefan Jimborean, Bianca Pop, Carina Mare, Andreea Botarca, Sara Mureşan, Kali Mureşan, Andrei Avram, Alexandru Hobincă, Laurențiu Platon, Robert Cudrec, Denis Nalaţ, David Avram, Cristian Mihai Oltean, Daniel Potra, Vlad Ţenghel, Cristian Sângeorzan, Mihai Moldovan, Mark Pop, Maria Catană, Dragoș Patca, Beatrice Chibulcutean, Daria Drăgan, Sorana Gherman, Ruxandra Brehar, Cătălina Moldovan, Robert Popescu, Bogdan Patca, Ștefan Ropan şi Alexandru Sîngeorzan.

Mihai Oprea – Președinte,
Clubul Sportiv „Casa EMA”

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

In cadrul proiectului „Ziua Armatei in scoli”militarii bistriteni au organizat o serie de activitati

In zilele de 19, 20, 21 si 24 octombrie, un numar de aproximativ 2000 de elevi de la scolile generale

Close