27 permise de conducere reținute și sancțiuni contravenționale în valoare de peste 150 000 lei, aplicate de polițiști, pe raza județului Bistrița-Năsăud

În perioada 7-9 aprilie a.c., polițiștii rutieri și cei de ordine publică, au desfășurat acțiuni pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea accidentelor rutiere, pe raza întregului județ.

Polițiștii rutieri au acționat pentru supravegherea și monitorizarea traficului rutier pe principalele drumuri din județ şi i-au sancţionat pe cei care au încălcat regulile de circulaţie, fiind folosite și autospeciale dotate cu aparate radar, în vederea prevenirii excesului de viteză.
Aceste acțiuni au avut scopul de a preveni și combate principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

În urma activităţilor desfăşurate, la nivel județean, au fost aplicate 581 de sancţiuni contravenționale, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, în valoare totală de 154 550 lei.

Ca urmare a constatării unor abateri la regimul rutier, au fost reținute 27 de permise de conducere și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

Exemple:

La data de 7 aprilie a.c., polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean au identificat în trafic, un tânăr, de 22 ani, din Bistrița Bîrgăului, în timp ce conducea o autoutilitară prin localitatea Lechința, având suspendat dreptul de a conduce.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul, având dreptul de a conduce suspendat.

***

La data de 8 aprilie a.c., polițiști din cadrul Poliției orașului Sîngeorz-Băi au depistat în trafic, un tânăr, de 20 ani, din Sîngeorz-Băi, în timp ce conducea un moped prin localitate, fără a deține permis de conducere.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

***
De asemenea, la data de 9 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Sîngeorz-Băi au identificat în trafic, un alt tânăr, de 22 ani, din Ilva Mică, în timp ce conducea un autoturism, prin localitate, având dreptul de a conduce suspendat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

***

La aceeași dată, polițiștii Serviciului Rutier au depistat în trafic, un bărbat, de 33 ani, din Tiha Bîrgăului, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

„ÎNCOTRO?…DĂ ŞANSĂ VIEŢII!”- la final

Trafic rutier mai sigur, pentru toți locuitorii județului, ca urmare a implicării tuturor instituțiilor județene. Din această săptămână, toate ieșirile

Close