103 unități de învățământ din Bistrita – Nasaud nu au autorizație sanitara de functionare

Două dintre condițiile necesare pentru ca o unitate de învățământ să funcționeze sunt: existența autorizației sanitare de funcționare și asigurarea serviciilor medicale pentru preşcolari și elevi.

Conform situației de la Inspectoratul Școlar Județean, în județul Bistrița-Năsăud, în anul școlar 2017-2018, funcționează 328 unități de învățământ, din care 317 publice și 11 private. Dintre cele publice 225 au autorizație sanitara de funcționare iar 103 nu au avizul DSP pentru funcționare.

Toate cele 11 unități de învățământ private ( 4 grădinițe, 5 școli, 2 licee) sunt autorizate, spun reprezentantii DSP Bistrita – Nasaud.

Motivele neautorizării sunt:

Nu a fost solicitată autorizația (11 grădinițe, 12 școli)
Clădiri în construcție sau în proces de reabilitare (3 grădinițe, 10 școli)
Funcționarea în clădiri cu altă destinație – case particulare, parter de bloc, clădirea Primăriei (18 grădinițe, 2 școli)
Condiții necorespunzătoare – clădiri vechi, deteriorate, fără sursă de apă sau cu sursă de apă nepotabilă, latrine în curte, încălzire cu sobe metalice, curți neîmprejmuite (11 grădinițe, 36 școli)
 

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

În Bistrita – Nasaud doar în mediul urban sunt cabinete scolare medicale

Asistenta medicală şi stomatologica a preșcolarilor și elevilor se asigura în cabinetele medicale şi stomatologice din grădiniţe și şcoli, iar

Close