1 SEPTEMBRIE 2017 – 124 ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Rurale

La 1 septembrie 2017, aniversăm 124 ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Rurale în România. În anul 1893, a intrat în vigoare Legea pentru organizarea Gendarmeriei Rurale, promulgată prin Decret Regal de către Carol I, lege care prevedea instituirea unui Corp de Pază şi Ordine cu caracter militar, pentru a face faţă nevoilor de ordine şi linişte publică în mediul rural dar şi pentru a răspunde exigenţelor unui stat modern european.

Meritul pentru deplina clarificare a rolului, locului şi organizării Jandarmeriei rurale i-a revenit partidului conservator condus de Lascăr Catargiu, care a elaborat şi prezentat Parlamentului în ianuarie-februarie 1893, Legea pentru organizarea Jandarmeriei Rurale. Această lege a fost promulgată prin Decretul Regal nr. 2919 din 30.08.1893.

Pe timpul manevrelor militare, Jandarmeria rurală asigura misiuni de poliţie militară, efectua rechiziţiile necesare şi funcţiona ca poliţie militară; pe toată durata acestor exerciţii şi manevre unităţile de jandarmi au fost considerate părţi ale armatei active cu aceleaşi drepturi şi obligaţii ca unităţile şi subunităţile militare.

În principal, la acea vreme, misiunea de luptă a Legiunii de Jandarmi Bucureşti a constat în menţinerea ordinii şi liniştii publice, precum şi blocarea direcţiilor principale de pătrundere în Capitală prin posturi fixe, mobile, aliniamente de apărare şi baraje.

Jandarmeria în mediul rural s-a conturat începând cu luna august 2003, când s-au înfiinţat secţii şi posturi de jandarmi în mediul rural, structuri care funcţionează şi în prezent.

Demonstrând pe toată durata existenţei sale un profund ataşament faţă de valorile fundamentale ale naţiunii române, Jandarmeria Rurală a reuşit să dobândească un binemeritat loc în conştiinţa poporului român.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Produs în Bistrița-Năsăud într-o prezență record la Festivalul Usturoiului în Ținutul Contelui Dracula

O nouă ediție a Festivalului Usturoiului va avea loc în perioada 1 – 3 septembrie 2017, în Pasul Tihuța, Piatra

Close